Hear
my latest
single.
   

Events

Biografie 

Ray Klaassen bekend van de allereerste editie van de RTL4 kijkcijferhit ‘The Voice of Holland’ kwam in 2010 tot en met liveshow 2. Zijn landelijke bekendheid kreeg hij in de zomer van 2010 een enorme boost. Met zijn rode puntschoenen overviel hij de kijker met een sublieme auditie die alle coaches direct deed omdraaien.

Vroeger was Ray vooral te horen op radio als jinglezanger voor Jeroen van Inkel. Bloed kroop waar het niet gaan kon en hij besloot zijn baan op te zeggen en voor het muziekvak te kiezen.

Na zijn ‘move’ door met ‘The Voice of Holland’ mee te doen kwamen zijn singles: ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’ uit en werden goed gedraaid op 100% NL. Later bracht hij in eigen beheer ‘Het Licht’ uit. Intussen schrijft Ray ook liedjes voor diverse bekende artiesten als Tim Douwsma e.a.

In een tijd waarin er veel verdeeldheid heerst en angst voelt Ray een behoefte zijn weer te laten horen op een manier die verbindend werkt zodat mensen weer met elkaar praten en minder bang zijn voor elkaar. In de begintijd van C was er nog maar een ding mogelijk voor Ray: De Anderhalve Meter Sessies werd een feit. Ray trok op 1,5 meter door het land om een muzikale brug te zijn tussen mensen. Voor de drempel bewapend met gitaar bracht Ray liefde en verbinding. Dit was voor Ray zo betekenisvol. Misschien wel het hoogtepunt uit zijn carriere.

Nu aangesloten bij Univibes Music, het positieve platform, opgericht door Tim Douwsma voelt Ray eindelijk een warm thuiskomen waardoor zijn missie als songwriter ook beter tot zijn recht komt. Ray spreekt zijn oprechte hoop uit dat de cancelcultuur stopt en dat we vragen blijven stellen en dat we niet in angst blijven zitten.

Luister naar ‘Als niemand iets doet’. Nu op Spotify te beluisteren.

 

 

Videos